Välkomna till

 

Övrigt och Blandat

Kolmårdens Bridgeklubbs årsmöte

På klubbens årsmöte som hölls den 24/9 i Sandvikslokalen beslutades bland annat att föreliggande spelprogram skulle gälla för säsongen 2001-2002. Inga invändningar mot detta hördes. Vidare valdes Åsa Holmberg och Conny Johansson till styrelsesuppleanter och Jan Rydberg valdes in som ordinarie ledamot i styrelsen. Lars-Magnus Gustafsson omvaldes som revisor och Bosse Carlsson som kassör. En festkommite bestående av Lilian Eklöf, Maud Johansson och Åsa Holmberg tillsattes och ordföranden Jan-Erik Bergqvist avslutade därefter mötet med att önska alla ett givande bridgeår.

Håkan och Benke på SM-äventyr i Skövde

Den sista veckan i juli bar det av till Skövde för några dagars besök på SM-tävlingarna. Vi kom dit på söndagen och checkade in i vårt förbokade rum på hotell Billingehus. Döm om vår förvåning då vi öppnade dörren till rummet och upptäckte att vi blivit tilldelade en handikappanpassad(!) svit med milsvidd utsikt över västgötaslätten. Mycket bra, om det inte vore för att receptionspersonalen vid ett otal tillfällen ringde oss runt 4 på nätterna för att fråga varför vi satt igång larmet.(vi skyllde på Benkes långa armar)

På söndagskvällen spelade vi vår första tävling som var en silverbarometer över 42 brickor med 174 par. Vi tycket att detta var en otrolig mängd med bridgespelare, men det skulle visa sig att av de 7 tävlingar vi spelade skulle detta bli den med minst antal deltagare. Det gick bra redan från början och vartefter scorerna kom ut kunde vi se hur vi steg från 76 plats efter fyra ronder till 9 plats efter 18 ronder. Vi hamnade till slut på 17 plats och gick rätt så nöjda och glada direkt efter sista ronden upp till vårt rum för att belöna oss med varsin öl. Nästa dag fick vi höra att ett par varit arroganta nog att inte stanna kvar på prisutdelningen och hämta sitt pris. Gissa vilka det var!!

De övriga dagarnas spel gick förvisso relativt bra, antalet par varierade mellan 200 och 250 och som bäst hade vi då en 39 plats på en silverbarometer, men vi kom aldrig mer i närheten av prispallen. Sånt är livet.
Vi varvade bridgespelet med att bada i hotellets fina utomhuspooler (vi var de enda bridgespelare som hade badkläderna redo hela tiden), äta god mat och hålla vätskebalansen i någorlunda jämn nivå(det var ju varmt).

Vi hade fyra mycket fina dagar och kommer med all säkerhet att åka på fler SM-veckor, vilket vi också rekomenderar alla som tycker om att spela bridge att göra.

Hälsningar Håkan och Benke

Tillbaka till startsidan
Tidigare inlägg

http://bridgezoo.tripod.com/page7.html
Kolmårdens Bridgeklubb
ansvarig för denna websida: Håkan Holmberg
senaste uppdatering 2001-09-24